Overslaan en naar de inhoud gaan

Blog

Nieuwe “Job Tracker” app

Vanaf 30 november 2021 zal de mobiele app „Job Tracker” voor huishoudhulpen permanent ontoegankelijk zijn.

De nieuwe app “Job Tracker 2.0 by Sodexo” is sinds enkele maanden beschikbaar.

Voor een steeds optimale gebruikerservaring zijn talrijke updates doorgevoerd.

Veilig in het verkeer

Als huishoudhulpen zijn jullie dagelijks veel op de baan naar je klanten. Met de herfst en de winter voor de deur moeten we extra aandacht geven aan veiligheid in het verkeer. Bovendien betekent de omschakeling naar het winteruur dat het een uur vroeger donker is en dat brengt risico's met zich mee. We willen jullie daarom ook een aantal tips meegeven om ongevallen op de weg te vermijden.  

Poetsen met Azijn

Schoonmaakazijn wordt al decennialang in het huishouden gebruikt. Verwonderlijk? Niet echt. Het huishoudmiddeltje is doeltreffend, goedkoop, milieuvriendelijk en multifunctioneel. Zo kan je er je koffiezetapparaat mee ontkalken, je ramen wassen zonder strepen na te laten, je microgolfoven reinigen, vieze geurtjes uit je keuken verdrijven... Benieuwd hoe je azijn effectief gebruikt? Lees hier onze tips.

Je wasmachine schoonmaken

Een muffe geur of bruine vlekjes op je wasgoed? Hoog tijd om jouw wasmachine schoon te maken! Vraag je jezelf nu stiekem af of dit echt nodig is? Zeker. Jouw toestel krijgt immers meerdere keren per week met flink wat vuil af te rekenen: wasmiddelresten, haren, huidschilfers en vetten blijven achter in het toestel en zorgen ervoor dat het niet langer naar behoren functioneert. De oplossing? Een grondige schoonmaakbeurt.

Hulp voor huishoudhulpen bij warm weer

Bij warm weer is het vaak puffen en zweten geblazen, maar toch kan jezelf als huishoudhulp flink wat leed besparen. Onze preventiedienst verzamelde daarom enkele bruikbare tips om de warme zomerdagen op het werk ongeschonden door te komen. Voldoende drinken staat daarbij met stip op één.

Ramen wassen zonder strepen

Als het zonnetje komt piepen, is het tijd om jouw vuile ramen grondig te wassen. Vooral als je ze de voorbije winter flink verwaarloosd hebt. Hoe je dit doet? Met slechts een emmer, een spons, een afwasmiddel, een microvezeldoek en een degelijke raamtrekker geraak je al een heel eind. Zitten er na de wasbeurt altijd vervelende strepen op je vensters, maak dan gebruik van onze tips voor een optimaal resultaat.

De microvezeldoek: hét wondermiddel bij uitstek?

De microvezeldoek heeft de voorbije jaren zijn plekje veroverd in zowat elke huishoudelijke voorraadkast. Waarom? Dat valt eenvoudig te verklaren. Zo maakt de multifunctionele doek het mogelijk om schoon te maken zonder afwasmiddelen, verwijdert hij vet en vuil in een handomdraai en mag hij op zowat elk oppervlak gebruikt worden. Wij lijsten hier alles wat je ooit al over de microvezeldoek wilde weten voor je op.

Vlekken verwijderen

Tijdens het wassen en strijken kom je wellicht zo nu en dan hardnekkige vlekken tegen die je moeilijk kan verwijderen.

Strijken als een pro

Op zoek naar tips om nóg beter te leren strijken? Goed nieuws, want je bent aan het beste adres voor tips & tricks.

Ontdek de voordelen van elektronische dienstencheques

Lees hier waarom je maar beter op e-dienstencheques overstapt!

Aan de slag als poetshulp met dienstencheques?

Voel je je geroepen om aan de slag te gaan als poetshulp, een knelpuntberoep waar bijzonder veel vraag naar is? 

Kom met ons in contact

Je hebt een vraag over huishoudhulp met dienstencheques? Dan kan je onze consulenten telefonisch contacteren tijdens de kantooruren.