Overslaan en naar de inhoud gaan

Hulp voor huishoudhulpen bij warm weer

Bij warm weer is het vaak puffen en zweten geblazen, maar toch kan jezelf als huishoudhulp flink wat leed besparen. Onze preventiedienst verzamelde daarom enkele bruikbare tips om de warme zomerdagen op het werk ongeschonden door te komen. Voldoende drinken staat daarbij met stip op één.

Vijf tips voor huishoudhulpen op een rijtje …

- Drink voldoende voor, tijdens en na het werk. Zo hou je je vochtbalans op peil, want bij warm weer zweet je meer. Vraag eventueel aan de klant om je drank en je lunch in de koelkast te mogen leggen. Ruil boterhammen ook in voor een lichtere maaltijd, zoals een slaatje. Dit verteert gemakkelijker.

- Pas je kledij aan. Kies voor lichte kledingstukken, zodat je het niet te warm hebt. Verplaats je je via de fiets of te voet? Bescherm je dan zeker met zonnecrème en een hoofddeksel.

- Pas je planning aan. Voer de zwaarste taken uit tijdens de koelste momenten van de dag en de lichtste tijdens de warmste periodes van de dag. Rond het middaguur terrassen schuren of ramen wassen in volle zon is dus geen bijster goed plan. Stel deze indien mogelijk zelfs uit tijdens warme dagen. Ook stofzuigen en strijken plan je best verstandig in, want hierbij komt extra warmte vrij.

- Poets de ruimtes bij voorkeur als er geen rechtstreekse straling is van de zon. Dit warmt de ruimte nog meer op. Is dit niet echt mogelijk, wissel dan warme met koele kamers af. Maak daarnaast gebruik van zonnewering, rolluiken of gordijnen om de ruimte zo fris mogelijk te houden.

- Begin eventueel op een vroeger tijdstip te werken en geef door aan je klant dat je het mogelijk wat rustiger aan zal gaan door de warmte. Breng je coördinator hierover wel op de hoogte.

Kom met ons in contact

Je hebt een vraag over huishoudhulp met dienstencheques? Dan kan je onze consulenten telefonisch contacteren tijdens de kantooruren.